Aleksandra Kiełczykowska (red.), Pysznie i zdrowo od rana do wieczora, il. Shutterstock, Poznań „Rebis”
2015
„Pysznie i zdrowo od rana do wieczora” to
nie tylko książka kucharska pozwalająca urozmaicić nam swoją codzienną dietę,
ale i zawierająca cenne informacje o produktach, które należy jeść, aby cieszyć
się siłą, dobrym nastrojem, zdrowiem i urodą. Ponadto pomysły na dania są tak
ułożone, abyśmy nie mieli problemu ze znalezieniem odpowiednich przepisów na
każdą porę dnia.
W publikacji znajdziemy wiele nieznanych
przepisów pozwalających na eksperymenty w kuchni, odkrywanie nowych smaków,
nietypowych połączeń produktów, a do tego nasza kuchnia będzie bogata w
wartościowe, zdrowe produkty z dużą ilością owoców i warzyw, co nie oznacza, że
bez mięs. Miłośnicy tradycyjnych polskich potraw znajdą tam dla siebie
receptury pozwalające nieco odmienić znane potrawy.
Po lekturze książki kucharskiej, w której
znajdziemy wiele rad dotyczących sposobu żywienia oraz kupowania, a także
przygotowywania zdrowych produktów nabierzemy większej motywacji do
odpowiedniego żywienia. Piękne zdjęcia potraw, proste przepisy pozwolą nam na
wdrożenie nowych trendów kulinarnych. Autorzy uświadamiają nas jak ważna jest
celebracja posiłku, cieszenie się smakami, zapachami, konsystencjami,
przygotowywaniem. Święta oraz urlopy są doskonałym czasem do eksperymentowania
w kuchni w gronie najbliższych i cieszeniem się z posiłków bez konieczności
spieszenia się do pracy.
„Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”
polecam wszystkim, którzy chcą zmienić swoją dietę i szukają inspiracji. Ja
kilka interesujących pomysłów na dania wzmacniające odporność oraz bezglutenowe
znalazłam. Teraz pozostaje mi wypróbowywać je oraz modyfikować zgodnie z
własnymi upodobaniami kulinarnymi. Plusem tej książki jest solidna matowa
okładka, śliskie, strony z pięknymi ilustracjami i przejrzysta kompozycja
tekstu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz