Etykiety

piątek, 1 kwietnia 2016

ślimaki



Ślimaki można zrobić z wielu rzeczy. Na swoim koncie mamy ślimaki z:
-kasztanów
-plasteliny
-kamieni
-koralików (a raczej korali)
-skorupek orzechów
-prawdziwych muszli po ślimakach (już o tych pisałam)
-makaronu
-środka po jajku niespodziance
-czekoladowych jajeczek (jadalne)
-owoców i warzyw (do skonsumowania)
-okrągłych papierowych talerzyków
-zakrętek po butelkach
-zaokrąglonych pojemnikach po kremach (np. Garniera)
-wytłoczek po jajkach
-wydmuszkach z jajek
-makaronu spaghetti
Dziś prezentuję Wam naszą pracę. Wykorzystałyśmy duże muszelki makaronu, plastelinę, farby i brokat (ostatnio nasz ulubiony materiał). Pozostałe ślimaki będę pokazywała po ponownym wykonaniu (stare zakończyły swój żywot).



1 komentarz:

  1. Śliczne! My też robimy i też praktycznie ze wszystkie, co jest pod ręką :)

    OdpowiedzUsuń